3 syytä koodata räätälöity teema.

Ei ole aina selvää miksi haluaisit täysin yksilöidyn teeman, sen sijaan että käyttäisit valmista WordPress teemaa. Tämä artikkeli esittelee kolme pääasiallista syytä, miksi sinun pitäisi avata lompakkosi ja tilata räätälöity teema, eikä tyytyä halvempaan teemaan.

1. Se on parempaa laatua

Valmiiden teemojen joukosta löytyy todella hyviä ja todella huonoja yritelmiä. Huono teema voi olla ääriään myöten täynnä tarpeetonta JavaScriptiä ja CSS:ää, tai ei toimi mobiililaitteilla tai kaikilla selaimilla. Huono teema voi olla myös ylläpidetty huonosti, mikä voi tarkoittaa ongelmia turvallisuuden kanssa pitemmän päälle. Joillakin asiakkaistani on ollut ongelmia valmiiden teemojen päivitysten kanssa, jopa parin kuukauden sisällä niiden julkaisuista.

2. Se on nopeampi

Valmiit teemat on luotu vetoamaan mahdollisimman suureen yleisöön. Usein näkee teemojen demoja nimillä, kuten ’Shop Demo’ tai ’Blog Demo’ jne. Tämän tarkoitus on näyttää teeman venyvyyttä. Ongelmana on, että kun sivusto on saatu pystyyn olet todennäköisemmin käyttänyt vain puolta teeman vaihtoehdoista, mikä tarkoittaa, että sivustoa kuormittamaan jäävät tarpeettomat skriptat, joita et tule koskaan käyttämään.

Useat teemat käyttävät sivunrakennus-lisäosaa tekemään erilaisten sisältötyyppien tuottamisesta helpompaa (sivupalkin, palstat ja muut). Sivustorakentajilla on paha maine rikkoutua päivitysten jälkeen, minkä lisäksi tarpeeton koodi hidastaa sivuston latausnopeutta.

3. Elinkaari

Lyhyellä tähtäimellä alusta koodattu sivusto on kalliimpi kuin valmis teema, mutta sen elinkaari on merkittävästi pitempi. Valmiit teemat usein nojaavat kolmannen osapuolen resursseihin ja vaativat jatkuvaa päivitystä pysyäkseen turvallisina. Useimmilla teemoilla on noin puolen vuoden päivityselinkaari, minkä jälkeen ne hajoavat. Räätälöity teema kestää vuosikausia.

Loppuun

Tietysti pitää sanoa, että saatavilla on myös todella laadukkaita valmiita teemoja ja kehittäjiä, jotka pitävät huolta teemojen päivityksestä pitkällä aikavälillä ja keskittyvät pitämään teeman nopeana. StudioPress ja heidän Genesis Framework ja teemat kaikki keskittyvät nopeuteen ja sisältöön. Ongelma on, että laatikon ulkopuolella ei ole niin montaa kustomointi-vaihtoehtoa ja kaikki teemaa käyttävät sivustot tuppaavat näyttämään samalta.

ThemeForest on sekoitus erilaisia laatuja ja vaikka teemalla olisi paljon myyntiä/kommentteja tai viiden tähden luokitus, niin se ei aina takaa, että koodi on tiukkaa tavaraa, vaan usein se osoittaa miten hyvältä teema näyttää, miten monia kustomointi-vaihtoehtoja se tarjoaa jne.

Toivottavasti tämä antaa jonkin verran mietittävää, jos olet pistämässä sivustoa pystyyn. Räätälöidyn teeman ei tarvitse maksaa puolta kuningaskuntaa ja kun olet kerran löytänyt hyvän graafikon ja olet tyytyväinen suunnitteluun, homma on jo puoliksi tehty. Sitten tarvitset vain diginörtin koodaamaan sen.

Vaikka olisit tällä hetkellä valmiin pakettiteeman varassa, hyvät uutiset ovat, että WordPress on loputtomasti muokattavissa ja voit aina vaihtaa teemaa halutessasi. Suosittelisin siirtämään sivuston hostingille, johon kuuluu ylläpito, kuten WP-Turva (hävytön promo) pitääksesi sivustosi tip-top kunnossa. Ota yhteyttä jos mieleen tulee kysymyksiä, autan aina mielelläni!